Avui comencen les meves vacances. Avui és el dia que em dirigeixo a Lisboa a passar uns dies.

El que faré: Recórrer els seus carrers, escoltar fados, sopar bacallà, visitar alguna llibreria a la caça d'algun llibre de Pessoa.

El que no faré: Veure senyors disfressats a la manera del KKK portant el seu totem mentre entonen monòtons mantres.


setmana santa
ni un sol encaputxat
veig a Lisboa


Haiku: Buk
Foto: Nalda
Font: Flickr

2 comentaris:

neus ha dit...

Al poble on estàvem, Bubión, hi van fer una processó, que més que processó devia ser calvari, tu saps lo costerut que era el poblet?? això sí, la vam esquivar amb rapidesa i elegància... feia mig yuyu veure baixar aquell santcrist per aquell carreró tan estret i fosc.
Què tal les vacancetes? Tot bé? Lisboa preciosa, no? ooooooh els fados, la Mariza em té el cor robat!!
Han caigut 2 llibres, bé 3, però el tercer va ser així com de sorpresa; Cuentos de la Alhambra de l'Irving, un altre que no recordo el nom, sobre un anglès que va viure a les Alpujarras y el tercer del Cortázar, no podia ser que me'l trobés en aquella petitona i cuca llibreria i no me l'endugués, Historias de cronocopios y famas.
Un petó!!

Buk ha dit...

Elur i Spiderman, ja estic altre cop a la feina. Tot lo bó passa massa ràpid, i les vacances a Lisboa no han sigut bones, sino boníssimes. M'he enamorat d'aquesta ciutat. Dels seus carrers, les seves llibreries de vell, dels seus fados...
Elur, la Mariza em té també el cor robat, a mi. De fet vaig comprar algun disc d'ella allà a Lisboa i en cauran més abans de finalitzar la setmana. També vaig arreplegar llibres d'en Pessoa per les al.lucinants llibreries lisboetes. En concret tres, a saber:
- Menssagem (ara no se si s'escriu així...)
- Odes de Ricardo Reis
- Antologia de poemes de Fernando Pessoa
Al.lucinants els 3. Sobretot els dos últims. Menssagem és massa nacionalista pel meu gust i se m'ha fet algo més dur de llegir.

I ja per acabar...Historias de cronopios i famas és un dels molts llibres que tinc en llista d'espera per ser llegits. Fa molt bona pinta (no podria ser d'altre manera, tractant-se del Cortázar)

Petons i abraçades