La navidad se acerca a pasos agigantados. No hay manera de escapar de ella. Un año más nos atrapa y a pasarla en casa toca. Como la gripe. O peor, porque de estas fiestas no hay vacuna.
Son muchos los tópicos a la hora de criticar la navidad. Hipocresía, comilonas interminables,
familias que se detestan, peleas, gritos, etc, etc...
Pero hoy no quería escribir sobre esto. Esta vez, lo que me ha llamado la atención, han sido unos anuncios de nuestros amigos los políticos. En ellos, en pleno fervor ecologista, se nos anima a los ciudadanos a coger el transporte público y dejar en casita el coche.
Por una navidad sostenible, dicen los muy cretinos.
Pues si señor, esto es lo que afirman sin ningún tipo de rubor los políticos de esta ciudad. A priori está muy bien. Y si no se analiza mucho hasta tiene cierto sentido. Podría colar. Pero claro, entonces van ellos y dos meses antes de las fiestas llenan las calles de millones de lucecitas. Una cantidad desproporcionada de energía eléctrica es destinada tan sólo a iluminar reyes magos, papás noeles, estrellitas y demás zarandajas. Todo un ejemplo de derroche. Todo lo contrario de lo recomiendan los criterios de sostenibilidad.
Vamos, es como si yo animase ahora a todo el mundo a que hiciese sus necesidades en la calle para así ahorrar el agua que se malgasta al vaciar la cisterna del lavabo. Se nos comería la mierda, pero lo que es agua, no nos faltaría nunca. Un bien escaso, el agua, ya se sabe.
En fin señores políticos, un poquito de coherencia.
No se puede pedir a los ciudadanos lo que sus dirigentes no están dispuestos a dar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, a vegades és molt fàcil donar tota la culpa als polítics, crec que amb el tema dels llums hi tenen molt més interés els comerciants que no pas els polítics. També cal dir que el consum energètic dels llums de Nadal s'ha reduït a la meitat des de l'any 1996, utilitzant bombetes de baix consum.

A l'ajuntament de Barcelona hi ha el grup d'Iniciativa - Els Verds. Si aquests no es preocupen per aquests temes, ja podem plegar.

Una altra cosa són els transports públics. Jo estaria d'acord amb que fomentessin el seu ús, però què volen si la xarxa de transports és un autèntic desastre i hi ha mancances evidents. Que vagin ells cada dia amb metro o autobús, a veure que n'opinen!

Donuts

Buk ha dit...

Ahhhh.... Iniciativa els verds...
Algunes esperances tenia jo en aquesta gent, però ja he despertat a la realitat.
Primer perque estan en el gobern i Barcelona està més bruta que mai. Se'ns menja la merda.
Segon per els incidents de Sant Joan a la platja de la Barceloneta. Els veïns varen despertar amb una platja completament bruta i pestilent. Iniciativa i els verds, no només no es van preocupar per evitar això, sino que a més a més van dir que els veïns exageraven i que no hi havia per tant. ¿Algún recorda las imatges de la platja al dia següent de la revetlla? A mí em sembla que hi havia per això i per més.
La tercera decepció me la vaig emportar en una entrevista feta a la Inma Mayol on deia que Barcelona no estava bruta, el que passa es que s´inculca tant l´ideal de la neteja que clar, tot sembla més brut. ¿Einnnn?
També deia que la manera de solucionar la brutícia de les platjes, seria deixar de netejar-les.
Home, així potser la gent se n'adonaria del que es viure rodejat de merda, però molt ecologista...mmmmm...que vols que et digui.
I podria continua i continuar amb més mentides ecológiques.